Kårfrukost!

Med trådlösa mickar äntrade vi kåren denna gång. Eftersom både ettorna och tvåorna på musik var på praktik hade varken Linda eller jag väntat oss någon större uppslutning, men tji fick vi. Riktigt mycket folk kom det och en hel del åsikter.

Här följer ett urval:

*Önskemål om säkerhetsutbildningar på media. Hur riggar man på bästa sätt till exempel?

*Arenastudenter som vill förlägga större delen av sin utbildning i Piteå upplever att det tar mycket energi för att komma "in i gänget" i och med att de läser sin första termin i Luleå. Hur kan man bättre integrera arenastudenterna från början? Maria Kero från Studenthälsan föreslog en blandad phösargrupp som är med de nya arenaetttorna både i Luleå och Piteå.

*Samarbetet mellan musik och media är en ständig fråga. Efter lite diskussion kom vi fram till at studenter kan ha öppna föreläsningar om sina spetskompetenser på till exempel kåren. Som exempel finns en TV-förening på skolan där alla som är intresserade av tv-sändning är välkomna. Men kan skolan göra mer för att samarbetet mellan utbildningarna ska öka?

* Studenterna på nya utbildningen Konstnärlig Kandidat både kallas och känner sig som försökskaniner.Schemat kommer ut sent och kursen "vetandets grund" har många frågetecken.

*Ett önskemål kom upp om att alla studenter ska ha möjlighet att gå på alla föreläsningar om det är något som intresserar dem.

Detta var ett axplock av dagens kårfrukost. Nu klockan ett ska styrelsen träffa prefekt Ingemar Jernelöf och ta upp alla kårfrukostens punkter med honom. Snacka om direkt demokrati, från studenter till prefekt på tre timmar.Snabbt och enkelt ska det gå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0