Vad har vi tagit upp med Ingemar?

Här följer lite anteckningar om vad som tagits upp med prefekt Ingemar Jernelöf under hösten. Alla punkter kommer från er studenter på kårfrukostarna och Ingemar har skrivit vilka åtgärder som gjorts på punkterna. Mycket nöje!


  


1. Studenterna vill veta vilka försäkringar som gäller vid lån av utrustning från servicecenter.

Åtgärd: Återkommer


 

2. Pianopallar och notställ i övningsrummen är under all kritik. Ingemar föreslår att studentkåren gör en skrivelse till Morten Amundsen med ett inköpsförslag.

Åtgärd: Resurser för översyn och kompletteringar har reserverats i budget -08.


 

3. Det råder stor förvirring vid antagningarna till de olika kurserna på musik och media. Ledningen är medveten om problemet.

Åtgärd: Pia Lindström arbetar som koordinator i ett projekt som bl a skall lösa detta problem. Målet är till att konstruera ett gemensamt system/verktyg för som bl a ger en bättre kontroll över antagningen och bemanning av kurserna. Skall vara genomfört till antagningen 08/09


 


4. Biblioteket har drabbats av en hyreshöjning från institutionen på över 100 000 kronor för budgetåret 2007. Detta medför att biblioteket i dagsläget endast kan köpa in ett exemplar av kurslitteraturen vilket påverkar studenternas studiesituation negativt. Ingemar skall göra en översyn i frågan inför nästa budgetår.

Åtgärd: Inköp till och investeringar i biblioteket är en fråga helt för biblioteket vid LTU. MME skall ej satsa medel utöver de medel som vi redan avsätter för gemensamma LTU-ändamål. Biblioteket vid MME  har äskat medel från LTU-biblioteket.

  

5. Studenterna undrar vad som händer med utvärderingen av LUA-kurserna och påpekar att dessa bör ha musik- och dansifokus i undervisningen.

Åtgärd: MME försöker på olika plan att förbättra lärarutbildningen i allmänhet men särskilt med avseende på musik- och dansinriktningarna. Utbildningsuppdraget för kurser inom LUA ligger framförallt hos Institutionen för pedagogik och lärande. Kritik mot kurserna bör i första hand riktas till kursägaren eller den särskilda nämnden för lärarutbildning vid LTU (SNL).


6. Studenterna vill att Fronter skall vara en konsekvent plattform för all information rörande undervisningen. Ingemar tar till sig ärendet och lovar lyfta frågan bland personalen.

Åtgärd: Fortbildningsinsatser för lärarpersonalen har påbörjats. Fronter blir den officiella plattformen fr  o m VT-08.


 


7. Problemet med utskrifter kvarstår.

Åtgärd: MME upplever tillsammans med de flesta andra institutionerna vid LTU stora svårigheter med det gemensamma Dokussystemet. Problemet ligger i många fall i bristfälliga drivrutiner/script. Avtalet med leverantören löper ut per 30/6-08 och vi förväntar oss en ny avtalskonstruktion där dessa problem är lösta. Under tiden försöker vi från MME:s sida att driva på LTU:s IT-organisation för att förbättra det nuvarande läget.


8. Det finns önskemål bland studenterna om att skolan ordnar ett cykelställ med tak på såväl framsidan som baksidan av skolan. Ingemar tar upp frågan med Tony Olofsson på PNF.

Åtgärd: Frågan har väckts och kommer att lyftas in i hela arbetet med MME:s exteriör.


9. Varför passerkort under dagtid (ingången vid media) ?

Åtgärd: Passerkort under dagtid behövs ej längre.


 

10. Schemakrock VFL (A) och musikdata.

Åtgärd: Upprepas ej nästa läsår, beklagar missen i år.


 

11.Kan föreläsningar vara obligatoriska? (t ex i musikalisk grundkurs)

Åtgärd: MME skall förtydliga skillnaden mellan obligatoriska redovisningar av inhämtad kunskap och angelägna studieaktiviteter. Svaret på frågan är i allmänhet: Nej!

12. Jämställdhetsproblem i vissa utbildningar

Åtgärd: Problematiken tas upp vid ett möte med koordinatorerna den 5 december


 

13. Brandlarm - varför inga brandövningar?

Åtgärd: Brandskyddsansvarige Ove Öberg vill gå igenom problemet vid en kårfrukost

14. Gamla programvaror (t ex Excel på ljud/radio)

Åtgärd: Kommer att åtgärdas inom någon månad


 

15. Attitydproblem och svårigheter med kontakter med tillresande lärare

Åtgärd: Andelen tillresande lärare minskar  med LTU-krav på fler tillsvidareanställda. Information om utbildningar, kurser samt syftesbeskrivningar/policies måste förbättras. Ansvaret ligger hos avdelningscheferna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0