Kårfrukost 24/10

Jag själv spyr för tillfället på ordet reflektion men nu ska här reflekteras!

Det var ca. 45 personer på Kårfrukost imorse, tappra studenter som hjälpte till att höja demokratiribban ofantligt tidigt på morgonen. TACK till er som kom!

Vi informerade lite om Kårstyrelsen, vilka vi är och så men mest tog vi upp saker som var angelägna i lite olika utbildningar på skolan. Det som är tråkigt är att det är så mycket som inte fungerar som det ska men det som är bra är att det kommer fram! Det har inte varit kårfrukostar sedan hösten -04 och det är ju skamligt,så det här är helt klart ett demokratilyft. Klart Kårfrukost lockar mer än det torftiga Kårfullmäktige, som använts de senaste två åren.

Kårfrukost är här för att stanna!

Bland annat ska här dras ihop ett stormöte eller liknande för att ta upp hur vi kan "gå över gränserna", dvs. hur gör man om man som musikstudent är intresserad av att ha en konsert med en upplevelseproducent? Vilka är intresserade av detta? Vilka på media skulle vilja använda musiker till någonting eller kanske musiklärarstudenter som inte bara är musiker utan även kompetenta pedagoger? På samma möte kan man be ett par personer från media tipsa om lite kurser musikstudenter borde läsa på mediasidan och vise versa. Detta för att inspriera oss studenter till att gå ihop mer och bli en instutition med all kompetens vi någonsin kan ha!

Annat som kom upp var:

-Höj/sänkbara pianopallar i övningsrummen

-(Fler) dämpade övningsrum

-Maillistor till musikstudenter saknas så vi får inte information om t.ex utlandsstudier osv.

-Allmänna Utbildningsområdet (LUA, AUO) har lokala problem. Lärare, utrustning, schema osv. Känns inte som de anpassar sig efter vår situation här i Piteå.

-Pubintresset. Intresse finns att med KiP (Kårhuset i Piteå) och Klubbmästeriet ta upp huruvida pubarna ska finnas för banden eller om banden ska finnas för pubarna. Många upprörda musikstudenter och ensemblelärare.

-Jämställdhet på olika utbildningar; hur kommer man dit? Hur medvetandegör man lärarna inför dessa problem som kan uppstå och faktiskt uppstår?

-Fronter. Vissa studenter kommer inte in på fronter och inte heller på sin studentmail, så de får ingen information utan tvingas ge ut sina privata adresser till lärare.


Allt som allt så är det mycket vi har att ta tag i, mycket som kan bli bättre. Det ska det bli också. Idag var ett första steg dit. Vi har två kårfrukostar kvar innan jul, men ni är alltid välkomna att ta kontakt med oss i styrelsen. Antingen på kontoret mån+torsdag 14-15 eller tisdag+onsdag 12-13. Mail och telefon går också finfint!
[email protected] eller kårmobilen 070-2705544.


Avslutar med en bild på soluppgången imorse  före Kårfrukosten. Bara den i sig var skäl nog att kliva upp.

image7

Ha de!
//Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0