Fångarna på fortet

Ordföranden befinner sig just nu i ett främmande land.

Nåja, så farligt är det inte. Jag är i Lule och ska på rektorslunch om en timme. Vi har inget speciellt vi vill ta upp från PiSk den här gången, utan åker mer för att få information om vad som händer på moderuniversitetet.

I övrigt har vi något nytt på gång. Vårt nya projekt  som föddes över en fika är en tävling i stil med Fångarna på fortet. Man anmäler sig två och två och hamnar sen i ett integrerat lag med alla skolans utbildningar. Tillsammans ska man lösa problem som finns i skolans olika lokaler och där olika lärare finns. I arr-och komp-rummet ska man lyckas få igång Sibelius på datorn och sen lyckas skriva in lite noter, i Studio B ska man lyckas spela in en videosnutt, hos Erik Westberg ska man lyckas dirigera, i mediadesigns lokaler ska man lyckas fixa till en bild i photoshop... För varje löst uppgift vinner man ett passerkort (istället för de sju nycklarna) och när man lyckats få ett visst antal passerkort får man en ledtråd till var skatten kan tänkas vara gömd...

Vad är då meningen med detta spektakel? På nollningen i ettan får man smakprov på alla utbildningar men när nollningsperioden är över förekommer det inget större samarbete mellan programmen. Denna tävling är tänkt att integrera alla utbildningar i varandra, att man med hjälp av integrerade lag med olika kompetenser i lyckas lösa de mest varierade uppgifter. I och med att personalen också är involverad blir det ett event för hela skolan. Förhoppningsvis genererar det också att man får en hel rad nya bekanta på andra utbildningar än sin egen.

Dessutom - denna tävling ligger väl i linje med skolans vision om att hela skolan ska bli en mötesplats. När jag och Morgan Stenberg traskade in på mötesplatskoordinator Oskar Geddas kontor häromdagen och la fram vår idé blev han eld och lågor och ville hemskt gärna vara med i arbetsgruppen. Likadant gällde Helen på biblioteket. Nu gäller det bara för mig och Morgan att fixa ihop en arbetsgrupp med lika delar studenter och personal så kan vi börja jobba och se om vi kan lyckas få till detta första veckan i juni.

Dock återstår ju en del praktiska problem i denna Fångarna-på-fortet-pastish. Vem ska vara Gunde, vilka ska vara dvärgarna och vem i hela världen ska vara tigrarna i skattkammaren?

/Amanda

    image19                                                 image20                                        

                             



Kommentarer
Postat av: Venla

Dags att skriva in länken till pitestudentkar.se undet "Länkar"? pik, pik :)

2008-04-24 @ 16:07:39
Postat av: Amanda

haha, jo, det är nog på sin plats :-)

2008-04-28 @ 13:13:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0