Varför betalar man kåravgift egentligen?

Den frågan fick jag slängd  i ansiktet igår. Först blev jag nästan lite irriterad, det är väl fullständigt självklart varför man betalar kåravgift, eller hur? Sen skulle jag börja förklara och fick plötsligt fundera lite. Tänkte jag skulle delge mina svar här.

Kåravgiften går till:

*Betala min och Lindas lön. Vi jobbar tjugofem procent var, dvs tio timmar  var i veckan med olika saker. Vår tid kan till exempel gå åt till att åka på möten till Luleå för att diskutera så att lärarutbildningen ska bli bättre, sitta på Kårfrukost för att träffa er och höra era åsikter, gå på möte med prefekten för att vidarbefordra era åsikter, bli stoppad av en student i korridoren som har problem med sin lärare, jobba för att utbytesstudenterna ska få det bättre, kolla upp rättigheter för handikappade studenter...you name it. Du har betalt kåravgift för att vi ska sitta här och arbeta för att du ska få en så bra studietid som möjligt. Utnyttja det.

*Betala Britt och Monicas (kansliet) lön. Kansliet sköter allt administrativt för både Studentkåren och STIL. Tänk alla STIL-kort som ska tryckas, alla kåravgufter och STIL-kort som ska betalas, alla fakturor som ska fixas...

*Sponsra Nolle-P och Pite FM, det vill säga nollningsperioden för de nya ettorna och studentradion.

*Sponsra eventuella studentprojekt som verkar bra. Vi har bland annat sponsrat en tangokurs och en konsert som var ett sammarbete mellan musik och media.

*Anordna intressanta evenemang. I höstas anordnades en uppskattad föreläsning om Genus i ett idéhistoriskt perspektiv på kårhuset i Piteå Studentkårs regi. Kom med förslag om du vill att Studentkåren ska anordna fler föreläsningar eller något liknande!

Dessutom så får du ett Mecenatkort när du betalt din kåravgift som ger schyssta rabatter på bland annat flyg och tåg.

Kåravgiften går INTE till:

*Köpa in alkohol till kårpubarna.
Studentkårens pengar har ingenting med Kårhuset att göra. Allt som sker här i huset, café, pubar och konserter sker i Kårhuset i Piteå (KiP):s regi. Du köper lunch på kåren och dricker två öl i baren. För de pengarna tar KiP hit Florence Valentin för att köra en spelning (eller köper nya öl). Att du ska ha betalt kåravgift (eller köpt medlemsskap i KiP) för att komma in på Kåren på kårpubarna beror på att vi bara har serveringstillstånd för slutet sällskap, i detta fall blir det alltså folk med mecenatkort eller medlemskort i KiP. Alla som betalar sin kåravgift bli automatiskt medlemmar i KiP och kommer således in på alla kårpubar om man har mecenatkortet med sig.

Åh, så pedagogisk jag var nu, som vår körprofessor Erik Westberg brukar säga.

Nu blir det lunch.

/Hungrig Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0