Utbytesstudenter och Fronteranvändning

Januari och Piteå alltså. Vilken kombination. Vilket fantastiskt väder. Lätt att det blir skidor efter skolan.

Styrelsemöte i morse. Det blev en intressant diskussion om hur skolan sköter hela grejen med utbytesstudenterna.  Det måste bli klara riktlinjer vem som sköter vad, vad som är skolans respektive Studentkårens ansvar och vad vi ska göra för att utbytesstudenterna både ska få en bra start och en bra termin här. Lika viktigt är det åt andra hållet. Varför är det så lite information om utlandsstudier? Varför finns det ingen kontaktperson i Piteå som har koll på bra musik- och mediautbildningar i Europa och världen? Om inte administrationen kan tillhandahålla detta, kan vi då skapa en amanuens som har ansvar för utbytesår?

Vi har mailat Ingemar Jernelöf och bett om att möte där vi kan styra upp riktlinjer kring utbytesstudenter och utbytesår. Hoppas det blir snart.

Från och med den här terminen är det beslutat att Fronter är den officiella informationsplattformen. Har inte en lärare skrivit informationen på Fronter så finns det inte med andra ord. Linda och jag ska på personalmöte 13 februari och trycka hårt på detta. Gör det ni också! Nu får det vara slut med lappar i facken.

Åh detta fantastiska vinterväder. Och solen värmer genom fönstret på kontoret.

/Amanda


Smått febrig kårordförande

Jag var inte på styrelsemötet imorse, jag låg nerbäddad och försökte sova bort min feber. Det lyckades nog.

Det var rektorslunch igår. Linda hade föreläsning så jag tog bussen själv till Luleå. Väl där så var det hela mycket trevligt men jag hade lite svårt att hänga med och tyckte inte att jag fick fram det jag ville säga. På bussen hem var jag lite irriterad på mig själv och kände mig som dum och blond istället för som en kompetent intelligent kårordförande. En vän ringde till mobilen och inte heller det samtalet klarade jag av att hålla koncentrationen över.

Väl hemma kollade jag tempen. 37.8. Det förklarade min nedsatta ordförandeförmåga.

Jag sitter och skriver på ett brev till alla studenter som kommer ut i dagarna. I det står vad vi gjort under höstterminen och lite vad som är tänkt i vår. Vi hoppas såklart att ännu fler studenter ska utnyttja kårfrukostarna till att kanaliser sina åsikter om skolan. Varmt välkomna!

Dessutom har styrelsen numera blåa munktröjor som det står PiSk och Piteå Studentkår på. Genom dem syns det tydligare vilka vi i styrelsen är. Tveka inte att stoppa oss i korridoren om du vill något.

Ett litet förtydligande bara. KiP och Studentkåren är INTE samma sak. KiP (Kårhuset i Piteå) har hand om allt som händer på kåren, caféet,  alla bandbokningar, pubkvällar och sånt. Den man ska prata med om man vill boka kåren, fixa gästleg eller nåt liknande är inte mig och Linda, utan det är Chrisma som man når på nummer 0911-727 97. KiP har dessutom en bra hemsida. Checka www.karhuset.just.nu.

Nu får det vara bra för idag.

/Amanda

Ny termin!

Vår? Njae, inte riktigt än kanske. men jag måste säga att jag var överraskad när jag klev ut i världen i morse och insåg att det redan blivit mycket ljusare. När jag sedan såg fullmånen lysa över Acusticumområdet mådde jag ju inte sämre direkt.

Om en minut börjar terminens och även året 2008:s första kårstyrelsemöte. Än så länge är det tomt på folk- nej hopp! Där kom patrik! Najs. Det blir nog möte ändå!

Mer uppdatering kommer!

//Linda

RSS 2.0