Utbytesstudenter och Fronteranvändning

Januari och Piteå alltså. Vilken kombination. Vilket fantastiskt väder. Lätt att det blir skidor efter skolan.

Styrelsemöte i morse. Det blev en intressant diskussion om hur skolan sköter hela grejen med utbytesstudenterna.  Det måste bli klara riktlinjer vem som sköter vad, vad som är skolans respektive Studentkårens ansvar och vad vi ska göra för att utbytesstudenterna både ska få en bra start och en bra termin här. Lika viktigt är det åt andra hållet. Varför är det så lite information om utlandsstudier? Varför finns det ingen kontaktperson i Piteå som har koll på bra musik- och mediautbildningar i Europa och världen? Om inte administrationen kan tillhandahålla detta, kan vi då skapa en amanuens som har ansvar för utbytesår?

Vi har mailat Ingemar Jernelöf och bett om att möte där vi kan styra upp riktlinjer kring utbytesstudenter och utbytesår. Hoppas det blir snart.

Från och med den här terminen är det beslutat att Fronter är den officiella informationsplattformen. Har inte en lärare skrivit informationen på Fronter så finns det inte med andra ord. Linda och jag ska på personalmöte 13 februari och trycka hårt på detta. Gör det ni också! Nu får det vara slut med lappar i facken.

Åh detta fantastiska vinterväder. Och solen värmer genom fönstret på kontoret.

/Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0