Samrådsgrupp

Här kommer protokollet från förra onsdagens samrådsgrupp.

Några saker att minnas:
Ljuskurs idag kl 19 i studio C
Vill du spela på byxtorget till förmån för världens barn på lördag? Maila mig!


/Amanda. snart lunch



 Minnesanteckningar


Samrådsgruppen, onsdag den 24 september, 2008


Närvarande: Amanda Björnerås - musik, Tomas Lidén - Arena MMT, Elice Ling - musik, Marielle Marklund - musik, Mirjana Petrova - musik, Rose-Marie Johansson - musik, Ingemar Jernelöf - prefekt, Oskar Gedda - utb.samordnare, Yvonne Suopanki-Lakso - biblioteksföreståndare och sekreterare.


1.         Mötet öppnas

Ingemar välkomnar till mötet och har en kort historisk genomgång av samrådsgruppens tillkoms. Ingemar går även igenom strukturen för institutionens ledning samt berättar vilka utbildningsledarna är och vilka uppgifter de har. Utbildningsledare för musik är Kicki Nilsson, för media Oskar Gedda, för forskarstudenterna Caroline Stenbacka Nordström.


2.         Frågor från Kårens Frukostmöte

¤ Dagens Kårfrukost lockade till sig drygt 20 besökare. Representanter från FAMY, föreningen för Skelleftesjukan, hade ett inslag under frukostmötet där de informerade om att de vill sälja fika under arrangemang där det är möjligt för att förbättra föreningens ekonomi.


¤ Elice och Marielle har under sommaren vistats i Senegal och tagit djembelektioner. De vill nu bjuda in djembelärarna till Piteå och institutionen under tiden 8 - 14 december 2008. Tanken är att skapa ett mötesplatsprojekt under den aktuella veckan som involverar så många som möjligt från institutionen.  Lektioner och andra aktiviteter ska ske under veckan som avslutas med en konsert.

•-         Elice och Marielle undrar om Institutionen för musik och medier kan bidra med ekonomiskt stöd för djembelärarnas uppehälle i form av till exempel matkuponger.

•-          Ingemar i egenskap av prefekt hjälper till med en officiell inbjudan efter att han fått ta del av en detaljerad projektplan där aktiviteter, kontaktpersoner och värdar för besöket framgår.


¤ Musicerande studenter som inte läser musik efterlyser replokaler att nyttja under sin fritid. Befintliga lokaler på skolan är hårt bokade av musikstudenter. Då frågan inte direkt berör skolans undervisning/verksamhet föreslår Ingemar att Kåren tar sig an ärendet och lägger fram förslag som redogör för bland annat ansvarstagandet och lokalalternativ.


¤ Dansstudenterna vill få möjlighet att nyttja Stil-gymmet och föreslår att skolan ger Stil ett ekonomiskt bidrag som möjliggör detta behov.


¤ Sångstudenterna med klassisk inriktning efterlyser språkkurser som underlättar artikulationen och förståelsen av sångtexter på främmande språk. Ingemar anser studenterna bör lyfta frågan i programrådet.


¤ Frågan om säkerhet och ergonomi kommer åter upp. Det vore önskvärt om det fanns en valbar kurs i ämnet. Oskar undersöker vidare.


¤ Allt innehåll i det gamla ljudförrådet är nu flyttat till servicecenter. Detta har väckt protester bland ljudstudenterna eftersom åtkomsten av materialet är begränsat till servicecenters öppettider vilket innebär att inget är tillgängligt under helgerna. Studenterna vill att servicecenter utökar öppettiderna från klockan 17.00 till 18.00. Ingemar menar att studenterna måste ha bättre framförhållning och planera sin verksamhet och anpassa detta till servicecenters öppettider. Ingemar upplyser om att det tidigare har försvunnit material från förrådet och att kostnaderna för återanskaffning inte gynnar skolans ekonomi varför flytten av materialet motiverar nuvarande lösning.


¤ Dansstudenterna vill att skolan monterar upp ett "Ljudöra" i Lennonsalen för att bättre kunna säkerställa volymen i lokalen. Ingemar kollar upp saken.


¤ Fronter som portal för information bör nyttjas bättre anser studenterna. Information om fackens tömning nådde inta alla studenter. Viktigt är att informationen även framgår på engelska med tanke på våra utbytesstudenter.


¤ Amanda informerar om att Arr/Komp kandidaterna är mycket nöjda med terminsstarten.


¤ Fångarna på Fortet/Skattjakten som studenterna planerade under vårterminen är fortfarande aktuell efter mindre justeringar. Oskar föreslår ett separat möte för att strukturera upp det hela. Fångarna på Fortet/Skattjakten omfattar såväl studenter som personal.


¤ Kvällsaktivitet med utbildning inom ljus, ljud, video m.m. kommer att anordnas av Piteå Studentkår. Först ut är en kvällsaktivitet om ljussättning. Lokal anpassas efter verksamhet.


¤ Utvärderingen av Nolleperioden beräknas vara klar om 2-3 veckor. Det mesta pekar mot ett lyckat resultat.


¤ Ingemar berättar att han ofta får frågan "hur stämningen är på institutionen?" då han vistas utanför campus. Ingemar vill veta hur studenterna upplever stämningen på institutionen. En av studenterna tar till orda och berättar om upplevelser av strukturlöshet i ledningen med otydliga mål och otydlig styrfart; trötta lärare och allmän negativ stämning som påverkar skolans studenter på ett icke önskvärt sätt. Studenten efterlyser skolans självkänsla. Studenterna vet inte alla gånger vilka eller vem de ska vända sig till i olika frågor, då vissa programråd inte fungerar som de ska.


¤ Mirjana vill boka ett möte med Oskar Gedda och Kicki Nilsson angående Fronter.




  




  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0