Nyhetsbrev från prefekt till studenter?

Igår var det dags för årets första kårfrukost. Den största frågan som kom upp där var som vanligt information. Hur kan informationen till studenterna göras bättre? Vem har ansvar för vad? Vem går man till i vilken fråga? Varför flyttas lärarna runt utan att vi vet vad som händer?

På samrådsmötet några timmar senare tog vi i styrelsen upp informationsfrågan och föreslog att Ingemar kunde skriva nyhetsbrev till studenterna en gång i månaden med vad som händer på skolan. Vi tror att han köpte idén. Vad tycker ni? Vore det bra att varje månad få ett nyhetsbrev från skolledningen där man blir informerad om vad som händer?

Angående vem som har ansvar för vad ska jag nu göra ett försök..

LTU (Luleå Tekniska Universitet) består av 13 olika institutioner med olika inriktningar. Vår institution heter Institutionen för musik och medier (MME) och innehåller allt som finns här i Piteå. Chefen på varje institution kallas prefekt. Här på MME heter han Ingemar Jernelöf, sitter i C-korrridoren och har som mål att vara tillgänglig så mycket som möjligt. Det är bara att gå och knacka på alltså.

Sen kan Ingemar inte ha koll på allt. Under honom sitter avdelningschefer och utbildningsledare. Avdelningscheferna heter Gertrud Grönlund på musik och Lasse Hallberg på media. Avdelningschefen har fokus på avdelningens personal, deras arbetsmiljö och arbetsvillkor, samt på avdelningens ekonomi.           

Sen utbildningsledarna då. De är dem ni ska gå till när ni har frågor eller behöver hjälp med er utbildning. På musik heter utbildningsledaren Lena Weman Eriksson och sitter i C-korridoren. På media heter han Oskar Gedda och sitter i L-korridoren, nära redaktionen.          

Utbildningsledarna har hand om de stora frågorna som gäller utbildning. Gäller det frågor som kan lösas inom det program ni går ska ni i första hand ta det med programkoordinatorerna, de som är ansvariga för just ditt program. Dessutom ska programmen ha programråd två gånger per termin, där ni studenter tar upp det ni vill med lärare och programkoordinatorn.

Nu är det dags för lunch känner jag.

En sak förresten. I förra blogginlägget skrev jag att AUO:n var för musiklärare. Det var fel, det är för musik- och DANSlärare.  Det är inte min mening att bli en sån som glömmer dansarna, det händer alldeles för ofta ändå. Förlåt, förlåt, förlåt.

Lunch ja.

/Amanda


Dansare tycker vi om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0