Vad är PiSk och vad är KiP?

Den stora utmaningen inför att kårobligatoriet verkar vara att få alla studenter att skilja mellan PiSk och KiP. En student sa att hon trodde man betalade kåravgift för att man skulle få äta på kåren. Jag sa att hon hade rätt till viss del, studentkåren betalar ju halva hyran för Kårhuset, men det är ju primärt inte därför man betalar...

Så, jag förklarar en gång till:

Kårhuset i Piteå (KiP) är en ekonomisk förening som bildades för att studentkåren inte ska gå i konkurs. KiP har hand om caféverksamheten (både den på dagarna och på kvällarna), kårpubarna och de olika artister som kommer till Kårhuset. Kåravgifterna går inte till KiP, utan pengarna som KiP får kommer från försäljningen av mat, fika och alkohol. Som vilket matställe som helst alltså. 

Läs mer om KiP på deras nya fina hemsida: www.karhusetipitea.se 

Piteå Studentkår (PiSk) är mer som studenternas fackförbund. Vi hjälper dig med allt som har med din utbildning att göra, fixar bra studentrabatter, har hand om nollningen och företräder er studenter i en rad olika grupper både här i Piteå och uppe på universitetet i Luleå. Sista onsdagen i varje månad har vi KårFrukost där ni studenter får komma och ta upp saker ni vill ha hjälp med. Dessutom sitter jag på kontoret varje vardag mellan tio och tolv.

Vår hemsida: www.pitestudentkar.se

Snabba fakta - vem har hand om vad?

Betala Kåravgift - PiSk
Fixa gästleg till en kompis - KiP
Ha synpunkter på caféutbudet - KiP
Hjälp med utbildningsfrågor - PiSk
Förslag på studentrabatter på stan - PiSk
Önska artist till Kårhuset - KiP
Boka spelning på Kårhuset - KiP

Kanske blev det hela mer förklarligt nu!

/Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0