Rektorslunch och lite annat

Det brukar bli att blogga på onsdagarna efter mötet. Då sitter jag här hela förmiddagen och arbetar ihop min lön. Som Linda skrev i ett inlägg härom veckan har vi nya besökstider

Tisdag 12.30 - 15.00
Onsdag 10.00 - 13.00

Mötet var kort och effektivt. Inga stora beslut, mest information. Jag har mest jobbat med studentärenden den här veckan. Känns bra att märka att det händer något, att ett snabbt beslut inne på Ingemars kontor kan förändra en students studiesituation.

Jag har funderat på om man som student vet vilka påverkanskanaler det finns, vad man kan göra själv och vad studentkåren kan göra. Det var inte mycket jag visste själv innan jag blev ordförande, kan jag meddela, trots att jag suttit i den här styrelsen sen hösten 2004. (herregud vad länge) Jag visste att ordföranden åkte på rektorslunch i Luleå, men vad det var hade jag ingen aning om.

Plötsligt slår det mig att jag inte har full koll nu heller på alla kanaler, trots ordförandeposten. Hmm. Det borde man ju ha som ordförande. Måste göra research om detta. Lovar att återkomma när jag vet allt om programråd, universitetsstyrelse och hela baletten.

Tills vidare kan jag ju avslöja att rektorslunch betyder att man lånar en bil av någon lämplig vän eller pojkvän, kör i rasande fart på E4an till Luleå (samt lyckas svänga av på rätt avfart så man verkligen hamnar på Porsön och universitetsområdet) kryssar sig fram mellan universitetets moderna byggnader för att där hitta Wibergsgården från tidigt 1900-tal. Där äter man lunch med Luleå Studentkår och Teknologkårens ordförande, LTU:s två pro-rektorer, LTU:s förvaltningschef samt rektor Pia Sandvik Viklund. Förutom att äta hemlagad  lunch har man också möte där vi ordförande tar upp frågor med rektorn. När man har haft möte och ätit upp sin mat förflyttar man sig till det lite mindre rummet i wibergsgården där det serveras kaffe och sjukt goda kakor.

Nästa rektorslunch är på måndag. Vi ska ta upp vår rätt att få en kontaktperson i Luleå som har koll på musik- och medieutbildningar utomlands. Dessutom funderar jag på att anmärka lite på LTU:s hemsida som det minst informativa och mest röriga som finns... Tror inte att det är det LTU vill förmedla.

Nu är det dags för lunch. Hemlagat blir det minsann även här men några sjukt goda kakor tror jag inte att det blir idag.

image18
Och så här ser rektor Pia Sandvik Viklund ut... snygg dam är det.




Varför betalar man kåravgift egentligen?

Den frågan fick jag slängd  i ansiktet igår. Först blev jag nästan lite irriterad, det är väl fullständigt självklart varför man betalar kåravgift, eller hur? Sen skulle jag börja förklara och fick plötsligt fundera lite. Tänkte jag skulle delge mina svar här.

Kåravgiften går till:

*Betala min och Lindas lön. Vi jobbar tjugofem procent var, dvs tio timmar  var i veckan med olika saker. Vår tid kan till exempel gå åt till att åka på möten till Luleå för att diskutera så att lärarutbildningen ska bli bättre, sitta på Kårfrukost för att träffa er och höra era åsikter, gå på möte med prefekten för att vidarbefordra era åsikter, bli stoppad av en student i korridoren som har problem med sin lärare, jobba för att utbytesstudenterna ska få det bättre, kolla upp rättigheter för handikappade studenter...you name it. Du har betalt kåravgift för att vi ska sitta här och arbeta för att du ska få en så bra studietid som möjligt. Utnyttja det.

*Betala Britt och Monicas (kansliet) lön. Kansliet sköter allt administrativt för både Studentkåren och STIL. Tänk alla STIL-kort som ska tryckas, alla kåravgufter och STIL-kort som ska betalas, alla fakturor som ska fixas...

*Sponsra Nolle-P och Pite FM, det vill säga nollningsperioden för de nya ettorna och studentradion.

*Sponsra eventuella studentprojekt som verkar bra. Vi har bland annat sponsrat en tangokurs och en konsert som var ett sammarbete mellan musik och media.

*Anordna intressanta evenemang. I höstas anordnades en uppskattad föreläsning om Genus i ett idéhistoriskt perspektiv på kårhuset i Piteå Studentkårs regi. Kom med förslag om du vill att Studentkåren ska anordna fler föreläsningar eller något liknande!

Dessutom så får du ett Mecenatkort när du betalt din kåravgift som ger schyssta rabatter på bland annat flyg och tåg.

Kåravgiften går INTE till:

*Köpa in alkohol till kårpubarna.
Studentkårens pengar har ingenting med Kårhuset att göra. Allt som sker här i huset, café, pubar och konserter sker i Kårhuset i Piteå (KiP):s regi. Du köper lunch på kåren och dricker två öl i baren. För de pengarna tar KiP hit Florence Valentin för att köra en spelning (eller köper nya öl). Att du ska ha betalt kåravgift (eller köpt medlemsskap i KiP) för att komma in på Kåren på kårpubarna beror på att vi bara har serveringstillstånd för slutet sällskap, i detta fall blir det alltså folk med mecenatkort eller medlemskort i KiP. Alla som betalar sin kåravgift bli automatiskt medlemmar i KiP och kommer således in på alla kårpubar om man har mecenatkortet med sig.

Åh, så pedagogisk jag var nu, som vår körprofessor Erik Westberg brukar säga.

Nu blir det lunch.

/Hungrig Amanda

När kan ni komma och prata med oss?

Om det är något du som student undrar över eller om du kanske till och med har ett konkret förslag på någon förändring eller så, är du välkommen att komma och besöka mig och Amanda när vi sitter på kontoret.
Självklart kan du fortfaranda haffa någon av oss eller någon annan i styrelsen när vi springer runt i korridorerna!

Besökstider vt-08

Tisdagar: 12:30-15:00

Onsdagar: 10:00-13:00
//Linda


KårFrukost

Det kom inte så många på kårfrukosten imorse, men vi får skylla oss själva som kom på igår att vi skulle skicka ut info. Ett gäng glada själar kom i alla fall och vi hade en del diskussioner om nya kandidatutbildningar, säkerhetsutbildning och lite annat. Nästa gång ska vi göra på sedvanligt vis, skicka kallelse en vecka innan och sen en påminnelse dagen innan. Hoppas på mer folk då!

Jomen. Nu väntar kårjobb fram till lunch.


Back in buisness

De hårt arbetande kårordförandena Amanda och Linda tog i helgen bussen till Arvidsjaur och en gemensam vän där. Efter en mycket trevlig helg med mycket sömn (belive it or not)  återvände vi utvilade och glada till Pite med massor av energi till jobbet. Tjo!

Jag har precis haft möte med folk från FAMY. FAMY är en förening för folk som har drabbats av den inte alls så roliga Skellefteåsjukan (googla om ni är intresserade) och ville träffa oss för att inleda eventuella samarbeten. De vill på olika sätt samla in pengar som kan skänkas till forskning om sjukdomen och kom med lite olika förslag som studenter kunde vara engagerade i. Bland annat så kan föreningen sälja fika när vi studenter har konserter, något jag tycker vore jättebra. Mer info om eventuella samarbeten kommer, FAMY kommer också att komma på KårFrukosten i mars och informera.

Det kommer komma nya lappar på skolan om våra kontaktuppgifter och vilka tider vi sitter på kontoret, eftersom det har ändrats lite. Numera sitter Linda här på tisdagseftermiddagarna några timmar och jag från 8-13 på onsdagarna. Lindas mer exakta tider kommer snart.

Lite te vore nice, alltså.

RSS 2.0