Nyhetsbrev från prefekt till studenter?

Igår var det dags för årets första kårfrukost. Den största frågan som kom upp där var som vanligt information. Hur kan informationen till studenterna göras bättre? Vem har ansvar för vad? Vem går man till i vilken fråga? Varför flyttas lärarna runt utan att vi vet vad som händer?

På samrådsmötet några timmar senare tog vi i styrelsen upp informationsfrågan och föreslog att Ingemar kunde skriva nyhetsbrev till studenterna en gång i månaden med vad som händer på skolan. Vi tror att han köpte idén. Vad tycker ni? Vore det bra att varje månad få ett nyhetsbrev från skolledningen där man blir informerad om vad som händer?

Angående vem som har ansvar för vad ska jag nu göra ett försök..

LTU (Luleå Tekniska Universitet) består av 13 olika institutioner med olika inriktningar. Vår institution heter Institutionen för musik och medier (MME) och innehåller allt som finns här i Piteå. Chefen på varje institution kallas prefekt. Här på MME heter han Ingemar Jernelöf, sitter i C-korrridoren och har som mål att vara tillgänglig så mycket som möjligt. Det är bara att gå och knacka på alltså.

Sen kan Ingemar inte ha koll på allt. Under honom sitter avdelningschefer och utbildningsledare. Avdelningscheferna heter Gertrud Grönlund på musik och Lasse Hallberg på media. Avdelningschefen har fokus på avdelningens personal, deras arbetsmiljö och arbetsvillkor, samt på avdelningens ekonomi.           

Sen utbildningsledarna då. De är dem ni ska gå till när ni har frågor eller behöver hjälp med er utbildning. På musik heter utbildningsledaren Lena Weman Eriksson och sitter i C-korridoren. På media heter han Oskar Gedda och sitter i L-korridoren, nära redaktionen.          

Utbildningsledarna har hand om de stora frågorna som gäller utbildning. Gäller det frågor som kan lösas inom det program ni går ska ni i första hand ta det med programkoordinatorerna, de som är ansvariga för just ditt program. Dessutom ska programmen ha programråd två gånger per termin, där ni studenter tar upp det ni vill med lärare och programkoordinatorn.

Nu är det dags för lunch känner jag.

En sak förresten. I förra blogginlägget skrev jag att AUO:n var för musiklärare. Det var fel, det är för musik- och DANSlärare.  Det är inte min mening att bli en sån som glömmer dansarna, det händer alldeles för ofta ändå. Förlåt, förlåt, förlåt.

Lunch ja.

/Amanda


Dansare tycker vi om.

Terminsfest och lärarutbildning

Ny vecka på G. På onsdag är det dags för terminens första kårfrukost! Jag har ju lärt mig nu att det räcker inte med påminnelsemail, affischer och info på infoskärmen, det som verkligen drar folk är att dra ut den stora whiteboarden foajén och  skriva Kårfrukost med stora bostäver på den. Så imorgon blir det whiteboard och en kårordförande i blå PiSk-tröja i foajén!

I tisdags hade jag möte med Oskar framförallt om terminsfest. Vill ni ha en fest som skolan anordnar i samband med avslutningen så att avslutningen känns lite större? Det vill vi i styrelsen i alla fall. Jag  ska ta upp det på kårfrukosten.

I torsdags så var jag och Elise i Luleå för att prata med prefekt och utbildningsansvariga för Institutionen för Pedagogik och lärande. Vi satt i en och en halv timme och pratade om AUO:n och fick mycket bra svar. Så fort minnesanteckningarna kommer lägger jag ut dem här samt skickar ut till alla musiklärarstudenter. De vill att vi ska ha en programrådsrepresentant fån Piteå som åker upp till Luleå två gånger per temrin och framför Piteås åsikter till programrådet för lärarutbildningen, vilket jag tycker är jättebra. Vill du vara programrådsrepressentant?

Jag har jobbat hemma idag och är för tillfället klädd i Studentkårens tröja och pyjamasbyxor. Inte så repressentativt kanske...ska göra något åt det snarast.

Amanda, casual monday

Vårterminen börjar med Coldplay

Jomen. Nu har vårterminen dragit igång, allt medan snön vräker ner utanför fönstret. Rosie och jag sitter här vid varsin dator och lyssnar på Coldplay. Nu är det Fix you, en av mina favoritlåtar. 

Denna vecka händer följande:

  • Tisdag ska jag ha möte med Oskar Gedda (utbildningsledare) om hur man ska välja kurser i framtiden, hur intro/nolle-P ska se ut och en eventuell terminsfest.
  • Onsdag är det styrelsemöte och sen ska jag träffa kvalitetsgruppen för konstnärlig verksamhet och prata om hur man gör kontnärliga pubikationer (avhandlingar och sånt) Vi är ju nämligen studentkår för doktoranderna också, som befinner sig nånstans mellan student och personal.
  • På orsdag ska jag och Elise Ling till Luleå och prata om AOU:n med prefekt och utbildningsledare för Institutionen för pedagogik och lärande. Här behöver vi er hjälp! Om det är något du vill att vi ska ta upp om AUO:n (pedagogiken för musikärare), bra eller dåligt, så maila mig på [email protected] eller kom upp på besökstiden 10-12 alla dagar. 
Har ni förresten sett att det finns fler mikrovågsugnar på Kåren nu som vi har fixat? Nu hoppas vi köerna blir kortare.

Och imorgon kommer SMASK-dvd:n!

Hoppas att ni alla får en fin termin!

Amanda
 
                                          



RSS 2.0