Ja se det snöar...

..och som det snöar! Imorse när jag skulle gå morgonpromenad fick jag gå hem efter halva för att det inte gick att ta sig fram. Men mysigt med snö!

Idag ska Sebastian och jag  träffa Piteå Kommun och diskutera studentmottagande och liknande. Det ska bli intressant, kul att kommunen är mån om detta. Ska trycka lite på bostadsfrågan igen, den får inte hamna mellan stolarna så att nästa höst blir likadan som denna med inga bostäder till ettorna.

Det står sex mikrovågsugnar på min vänstra sida som vi har köpt till er. Nu väntar vi bara på elen så att vi kan koppla in dem och minska kön i caféet!

Ikväll är det utbildningskväll i radio. Välkommen!

/Amanda

NOAK-dagen

Ibland får man som kårordförande gå på riktigt flådiga tillställningar. Igår var det dags för NorrbottensAkademins 20-årsjubileum och jag var där för att representera Piteå Studentkår. Det var en intressant dag  med föreläsningar och sedan prisutdelning framförallt för studenter som gjort fina insatser vid LTU. Organiststuderande Anders Winterstam fick musikpriset.

Efter det var det dags för middag på Luleå Stadshotell. Riktigt fint! Enda smolket i bägaren var att mitt under ett tal hördes ett "ritch" och dragkedjan som satt i ryggen på min klänning tyckte den hade gjort sitt för kvällen. Nödlösningen blev säkerhetsnålar från hotellreceptionen. Med fem säkerhetsnålar som höll ihop ryggen  fick klänningen genast en något punkigare touch. Vivianne Westwood nästa :-)

Med tanke på att jag kom hem mitt i natten och steg upp sju i morse är denna fredagsförmiddag något seg. Har inventerat kårens lucialåda och svarat på lite mail. 10 december ska jag träffa prefekten för Pedagogik och lärande och prata om mentaliteten Pitestudenterna känner att lärarna i AUO:n har mot dem. Jag har fått citat och åsikter från er, men behöver fler. Maila mig!

Nu vill jag ha lunch.

Amanda

...och en sak till..

Ni har väl inte missat att:

Studentkåren har fixat så att det går flygtaxi från Ankars!!!!!

Läs mer på www.pitestudentkar.se  och på infoskärmen i foajén.





En veckas paus...

...blev det i bloggandet, men nu blir det andra bullar,

Först den akademiska högtiden förra lördagen. Förutom att alla var finklädda i frack, att maten var fantastisk god och att jag dansade foxtrot med den nyblivne teknologie doktorn a.k.a SMASK-dirigenten Per Hellström mitt i natten så uträttades lite kårarbete under middagen. Jag hade nämligen Luleå Studentkårs studiesocialt ansvariga som bordskavaljer och vi diskuterade mycket saker ur kårperspektiv, bland annat hur man kan få en bättre nollning för arena MMT-studenterna som tillhör både Luleå och Piteå. Jag hoppas vi kan få till ett bra samarbete där.

Kårfrukosten i onsdags då. Det blev en bra kårfrukost med flera stora frågor, framförallt bokningen av övningsrum. Det blev en stor diskussion kring detta och det bestämdes att vi skulle ha ett möte till med alla musikstudenter och försöka komma fram till något slags gemensamt system för bokandet. Jag vet bara inte när det där mötet ska bli. När kan alla musikstudenter komma?

Rosor har vi också hunnit med. Som ni ser i nyhetsbrevet som kom idag så fick vi in nio namn (Viktoria Norén, Anna Wedin, Erik Nordström, Tommy Lundström, Oskar Gedda, Sture Kuusisalo, Eva Riklund, Jan Sandström och biblioteket)  som ni studenter ville skulle ha en ros. Sebastian, jag och Tomas Lindén köpte och delade ut rosorna i onsdags och responsen blev kramar, tårar i ögonen, upprepande fraser som "fan vad kul, fan vad kul" och tackmail från personal som blev glada och rörda. Så fortsätt skicka in namn på personal ni tycker ska uppmärksammas!

Angående diskussionen om skolans självkänsla så är bollen i rullning. Nästa vecka ska jag diskutera med personalen om skolans låga självkänsla och trötthet. Det känns som vi öppnat Pandoras ask och massa saker kommit upp. Jag är glad att diskussionen är igång!

/Amanda

Frack, flådig middag och långklänning...

...blir det på lördag. Då är det nämligen Luleå Tekniska Universitets akademiska högtid och jag och vår kassör Fredrik Bogar ska dit. Det är otroligt pampigt, alla går i högtidsdräkt, det är fanbärande och trumpetfanfarer och alla nya professorer och doktorer promoveras. 

Idag är det dock jeans och stickad tröja som gäller. Jag håller på att styra upp ett nytt "självkänslamöte" för att fortsätta diskutera och förhoppningsvis få till stånd konkreta förslag på saker vi kan göra för att höja skolans självkänsla och stolthet. Nästa vecka borde det gå att få till ett möte.

Det ska komma ut ett nyhetsbrev i dagarna också med lite nyheter från oss. Ska sätta mig med det nu och skicka det till Jon som får göra det estetiskt tilltalande. Vi har skojat om att göra nyhetsbrevet som ett filmklipp och lägga upp det på youtube, men vi får väl se hur det går...

Jag jobbar också med AUO:n (musiklärarnas pedagogik). Har fått in massa citat från lärare i pedagogik som studenterna har samlat ihop. Många av citaten är väldigt nedvärderande mot studenterna här i Pite ( alla andra lärartudenter läser i Lule och lärarna kommer också därifrån) och det är inte ok. Ska boka en träff med prefekten för Pedagogik och lärande som har hand om lärarprogrammet. Vi får se vad det blir av det.

Men först är det lördag och långklänning som gäller!




None 

Linda och jag var väldigt stiliga på förra årets akademiska högtid...


None       

...och väldigt trötta när vi kom därifrån...



Styrelsemöte utan kakor

...vilket Sebbe påpekade och tyckte att vi kunde få kakor också utöver de sedvanliga frukostmackorna vi äter på styrelsemötena. Jag lovade att undersöka saken.

Bra möte som vanligt i alla fall, vi jobbar på mikrofrågan. Förhoppningsvis kan vi få mikrovågsugnar till Kårhuset till ett väldigt bra pris. 

På onsdag kommer det en ny utbildningskvällskurs, denna gång i ljud. Nästa onsdag och måndagen efter det går Leni Günter igenom grunderna i ljudteknik. Info kommer på mail och på infoskärmen i foajén.

Rosorna till personalen verkar vara en bra grej, nu har jag fått in sex namn med motivering. Ska ner och köpa de där rosorna idag eller imorgon. Jag blir glad att ni studenter också verkar tycka det här är bra!

Nu ska här maias styrelse, prefekt, vaktmästare och säkert nån mer. Jag har två fullskrivna "att-göra"-lappar att ta tag i.

/Amanda



Kontoret förvandlat...

...till kontrollrum! Jesper och Sebbe ska sköta ljudet på David Saulescos konsert ikväll här ifrån kontoret, så just nu sitter jag här vid datorn omgiven av ljudgrejer...

I torsdags hade vi möte om skolans självkänsla, jag ,Sanna Rådelius (studentrekrytering), Oskar Gedda (utbildningsledare), Sebastian Lönberg (studiesocialt ansvarig Studentkåren), Johan Söderström (biblioteket) och Roger Norén (studio acusticum). Det blev ett mycket bra möte där vi pratade om traditioner, mentalitet, varumärke, stolthet och mycket annat. Det här var bara början, vi kommer ha ett nytt möte inom kort.

Nu är det dags att ta tag i programrådsfrågan. Hur funkar programrådet på din utbildning? Hör av dig och berätta! Vi har som mål att alla skolans utbildningar ska ha ett fungerande programråd innan läsårets slut.

Nu ska jag ringa företag och boka in luciatåg. Alla är välkomna att vara med och lussa fredagen 12 december. Mer info kommer.

/Amanda

RSS 2.0