Vad har vi tagit upp med Ingemar?

Här följer lite anteckningar om vad som tagits upp med prefekt Ingemar Jernelöf under hösten. Alla punkter kommer från er studenter på kårfrukostarna och Ingemar har skrivit vilka åtgärder som gjorts på punkterna. Mycket nöje!


  


1. Studenterna vill veta vilka försäkringar som gäller vid lån av utrustning från servicecenter.

Åtgärd: Återkommer


 

2. Pianopallar och notställ i övningsrummen är under all kritik. Ingemar föreslår att studentkåren gör en skrivelse till Morten Amundsen med ett inköpsförslag.

Åtgärd: Resurser för översyn och kompletteringar har reserverats i budget -08.


 

3. Det råder stor förvirring vid antagningarna till de olika kurserna på musik och media. Ledningen är medveten om problemet.

Åtgärd: Pia Lindström arbetar som koordinator i ett projekt som bl a skall lösa detta problem. Målet är till att konstruera ett gemensamt system/verktyg för som bl a ger en bättre kontroll över antagningen och bemanning av kurserna. Skall vara genomfört till antagningen 08/09


 


4. Biblioteket har drabbats av en hyreshöjning från institutionen på över 100 000 kronor för budgetåret 2007. Detta medför att biblioteket i dagsläget endast kan köpa in ett exemplar av kurslitteraturen vilket påverkar studenternas studiesituation negativt. Ingemar skall göra en översyn i frågan inför nästa budgetår.

Åtgärd: Inköp till och investeringar i biblioteket är en fråga helt för biblioteket vid LTU. MME skall ej satsa medel utöver de medel som vi redan avsätter för gemensamma LTU-ändamål. Biblioteket vid MME  har äskat medel från LTU-biblioteket.

  

5. Studenterna undrar vad som händer med utvärderingen av LUA-kurserna och påpekar att dessa bör ha musik- och dansifokus i undervisningen.

Åtgärd: MME försöker på olika plan att förbättra lärarutbildningen i allmänhet men särskilt med avseende på musik- och dansinriktningarna. Utbildningsuppdraget för kurser inom LUA ligger framförallt hos Institutionen för pedagogik och lärande. Kritik mot kurserna bör i första hand riktas till kursägaren eller den särskilda nämnden för lärarutbildning vid LTU (SNL).


6. Studenterna vill att Fronter skall vara en konsekvent plattform för all information rörande undervisningen. Ingemar tar till sig ärendet och lovar lyfta frågan bland personalen.

Åtgärd: Fortbildningsinsatser för lärarpersonalen har påbörjats. Fronter blir den officiella plattformen fr  o m VT-08.


 


7. Problemet med utskrifter kvarstår.

Åtgärd: MME upplever tillsammans med de flesta andra institutionerna vid LTU stora svårigheter med det gemensamma Dokussystemet. Problemet ligger i många fall i bristfälliga drivrutiner/script. Avtalet med leverantören löper ut per 30/6-08 och vi förväntar oss en ny avtalskonstruktion där dessa problem är lösta. Under tiden försöker vi från MME:s sida att driva på LTU:s IT-organisation för att förbättra det nuvarande läget.


8. Det finns önskemål bland studenterna om att skolan ordnar ett cykelställ med tak på såväl framsidan som baksidan av skolan. Ingemar tar upp frågan med Tony Olofsson på PNF.

Åtgärd: Frågan har väckts och kommer att lyftas in i hela arbetet med MME:s exteriör.


9. Varför passerkort under dagtid (ingången vid media) ?

Åtgärd: Passerkort under dagtid behövs ej längre.


 

10. Schemakrock VFL (A) och musikdata.

Åtgärd: Upprepas ej nästa läsår, beklagar missen i år.


 

11.Kan föreläsningar vara obligatoriska? (t ex i musikalisk grundkurs)

Åtgärd: MME skall förtydliga skillnaden mellan obligatoriska redovisningar av inhämtad kunskap och angelägna studieaktiviteter. Svaret på frågan är i allmänhet: Nej!

12. Jämställdhetsproblem i vissa utbildningar

Åtgärd: Problematiken tas upp vid ett möte med koordinatorerna den 5 december


 

13. Brandlarm - varför inga brandövningar?

Åtgärd: Brandskyddsansvarige Ove Öberg vill gå igenom problemet vid en kårfrukost

14. Gamla programvaror (t ex Excel på ljud/radio)

Åtgärd: Kommer att åtgärdas inom någon månad


 

15. Attitydproblem och svårigheter med kontakter med tillresande lärare

Åtgärd: Andelen tillresande lärare minskar  med LTU-krav på fler tillsvidareanställda. Information om utbildningar, kurser samt syftesbeskrivningar/policies måste förbättras. Ansvaret ligger hos avdelningscheferna.



Kårfrukost!

Med trådlösa mickar äntrade vi kåren denna gång. Eftersom både ettorna och tvåorna på musik var på praktik hade varken Linda eller jag väntat oss någon större uppslutning, men tji fick vi. Riktigt mycket folk kom det och en hel del åsikter.

Här följer ett urval:

*Önskemål om säkerhetsutbildningar på media. Hur riggar man på bästa sätt till exempel?

*Arenastudenter som vill förlägga större delen av sin utbildning i Piteå upplever att det tar mycket energi för att komma "in i gänget" i och med att de läser sin första termin i Luleå. Hur kan man bättre integrera arenastudenterna från början? Maria Kero från Studenthälsan föreslog en blandad phösargrupp som är med de nya arenaetttorna både i Luleå och Piteå.

*Samarbetet mellan musik och media är en ständig fråga. Efter lite diskussion kom vi fram till at studenter kan ha öppna föreläsningar om sina spetskompetenser på till exempel kåren. Som exempel finns en TV-förening på skolan där alla som är intresserade av tv-sändning är välkomna. Men kan skolan göra mer för att samarbetet mellan utbildningarna ska öka?

* Studenterna på nya utbildningen Konstnärlig Kandidat både kallas och känner sig som försökskaniner.Schemat kommer ut sent och kursen "vetandets grund" har många frågetecken.

*Ett önskemål kom upp om att alla studenter ska ha möjlighet att gå på alla föreläsningar om det är något som intresserar dem.

Detta var ett axplock av dagens kårfrukost. Nu klockan ett ska styrelsen träffa prefekt Ingemar Jernelöf och ta upp alla kårfrukostens punkter med honom. Snacka om direkt demokrati, från studenter till prefekt på tre timmar.Snabbt och enkelt ska det gå.


Vad en trerätters bankett kan göra med utseendet

10 november 2007. Klockan är sju och Luleå Tekniska Universitets Akademiska Högtids Bankett har precis börjat.

image14


Sex timmar och tre rätter, fyra tal och många kallpratskonversationer senare...

image15


Ibland är det hårt att vara kårordförande.


Strålande onsdagmorgon

Inte heller denna dag slog det fel - fint väder till styrelsemötet! På dagordningen stod att vi egetnligen inte hade något att prata om, men men ändå höll mötet på i 1,5 timme. Intressant..

Jon och Sebastian håller som bäst på att göra informationslappar med alla studentrabatter som finns i stan. De kommer sitta vid mikrovågsugnarna på Kårhuset samt i alla affärer där de gäller. Det gäller att tänka lite taktiskt i marknadsföringssyfte, vi släpper en ny grej nästan varje vecka. Förra veckan var det Dressmanaffischerna, nu kommer rabatterna. Snart kommer det också komma en rapport från styrelsen vad vi åstadkommit så här långt. Så småningom kommer det också en ny hemsida, Jon jobbar för fullt på den fronten. Så visst händer det grejer!

Nästa onsdag är det Kårfrukost. Vi kommer skicka ut ett mail om detta idag och hoppas såklart att så många som möjligt kommer. Denna gång ska vi inte sitta ihoptryckta längst in på Kåren utan kommer ha långbord mitt i salen och trådlös mikrofon så att alla hör vad alla säger. Har du något redan nu som du vill ta upp? Maila [email protected] eller [email protected] så skriver vi in dig i talarlistan.

Den här bloggen kan bli en otroligt bra informationskanal. Ni som läser den här bloggen, sprid den till andra så att så många studenter som möjligt har koll vad som händer på kåren. Vi kommer få göra en drive för att marknadsföra bloggen, men vi behöver er hjälp också!

Påminner till sist om våra kontaktuppgifter

[email protected]
[email protected]
070-270 55 44
Fasta tider på kontoret på övervåningen på Kårhuset:
Måndag 14-15
Tisdag 12-13
Onsdag 12-13
Torsdag 14-15

Jomen! Nu har jag en diger "att-göra-lista" som ska tas itu med, men sol och snö från kontorsfönstret underlättar betydligt.

/Amanda

image13


Sturepla-an, tjalalalala... Styrelsen från sin bästa sida.


Ny vecka, nya tag.

Som Amanda skrev så var genusföreläsningen mycket lyckad. För mig som varit på ett gäng sådana tidigare var det väldigt intressant att få höra det från en annan synvinkel, jag fick stor behållning av den. Både personlig och mer allmän.

Det vi hade önskat var att fler än en (1) ur MME´s (Instutitionen för Musik och Medier) personal hade varit där. Det fanns ett starkt konkret önskemål från studenterna på senaste Kårfrukosten attlärarna skulle närvara och vi informerade dem om föreläsningen. Hjälpte det? Tog de emot informationen bättre än studenterna?Svaret är väl ett njääeee. Inte direkt. Och då var ändå instutitionen med och sponsrade föreläsningen. Tjo.

Nu ska jag ändå inte negga ner mig här, jag tror ändå vi är på rätt väg. VI har nästan en och en halv termin kvar på läsåret och mycket hinner hända. Bollen är i rullning (eller snöhögen, vad man vill), så att säga.

Jämställdhet framför allt.

Lucia, genus och Dressmanaffischer

Jomen! Nu är alla luciatåg bokade och klara! Känner mig mycket duktig och effektiv. Vill du vara med och sjunga på företag på luciamorgonen? Häng på på kammarkörens rep på torsdagar klockan halv sex. Alla är välkomna!

Har du bloggat idag? står det på en lapp vid min och Lindas dator. Emellanåt bortser vi från den lappen alldeles för mycket, det måste bli skärpning. Bland annat finns det fantastiska foton från banketten på Luleå Tekniska Universitets Akademiska Högtid på oss i långklänningar (sen finns det ett ännu mer fantastiskt foto taget efter banketten på oss iförda mjukisbyxor och halvt sovande.) Lovar att lägga upp bilderna snarast, så fort jag hittar kamerakabeln vill säga.

Det var genusföreläsning i onsdags. 60 personer kom och diskussionen efter föreläsningen blev lång och intressant. Tack ni som var där! Diskussionerna har fortsatt även efter föreläsningen, så uppenbarligen gjorde den nytta. Jag är glad, nöjd och också lättad för att den är klar så jag slipper tänka på den något mer.

Hittade en intressant folder i nån pärm häromdagen  om studenters rättigheter och sånt. Detta måste ut till studenterna, tänkte jag och Linda, så snart kommer ni få en liten present i era fack. Varsågod!

Dressmanaffischerna på styrelsen då. Ni har väl inte missat dem?

Sist men absolut inte minst. STORMÖTE OM SMASK PÅ TORSDAG KLOCKAN SEX. KOM DIT OCH FRÅGA OM ALLT DU FUNDERAR PÅ!

Nu är klockan tre, nu har jag jobbat klart för idag. Tjo!

Amanda

Jobbet är ju bara underbart!

Piteå Studentkår är verksam. Så in i skogen verksam. Varje styrelsemöte är som en energiboost till veckans kommande arbete. Arbetet som kommer efter KårFrukostarna vi haft är inte heller speciellt lite det ska väl nämnas, vilket är jättebra! För tänk om dessa åsikter och tankar aldrig kommit fram? Studenterna på instutionen för musik och medier är verkligen på framfart vad gäller studentinflytande och det är meningen också. Det är trots allt vår arbetsplats. Fast vi betalar en kvarts miljon för den, och då ska vi ha valuta också.

Jag vet att vi nämnt vinter hit och november dit men idag är det riktig snö på marken. Jag störtade ur sängen som ett barn i morse och tittade ut på det fina vita. Då såg det ut så här (vilket det fortfarande gör):

image12


En vanlig sketen tisdag...

...och den primära frågan är: VAR TOG VINTERN VÄGEN????? En natts regn tog bort all snö så nu är världen utanför grå och mörk. Inte särskilt uppiggande. Men inte deppar vi för det här på kontoret, inte alls.

För er som läste gårdagens blogg så har Linda nu varit på AOU-lektionerna och tagit upp åsikter från studenterna (för er som inte läser till musiklärare så betyder AUO allmänt utbildningsområde, alltså den pedagogik som lärarstudenterna läser) Det blev en rad med punkter som Linda nu kommer ta med sig till Lule på fredag då hon ska träffa prefekten för Pedagogik och Lärande. Jag är spänd på vad resultatet av mötet blir. Själv vet jag alldleles för lite om AUO för att kunna vara til någon hjälp utan kommer åka till Ume och gå på opera istället.

Mitt huvudansvar kommer istället ligga på genusföreläsningen som är på onsdag. Affischer kommer snart att komma upp och jag och Linda kommer antagligen komma till just din lektion för att informera. Innan affischerna kommer upp, checka www.agnetamoquist.com   för att ta reda på mer om föreläsaren.

Imorgon är det styrelsemöte halv nio, vilket innebär att kårstyrelsen kommer kombinera fina mötestekniker och mycket diskussioner med att skicka kaffetermosar och fat med paprika på runt bordet så smidigt det bara går utan att störa diskussionerna. Jag funderar på att lära ut lite elementärt teckenspråk så att man kan teckna "smör" istället för att viska högt och knuffa på varandra.  Hur som helst så kommer det bli ett ganska lugnt möte. Sebastian ska berätta om de rabatter han fixat hittills, men han avslöjade i telefon alldleles nyss att han har några rikttigt fina rabatter på g till oss studenter. Vi väntar med spänning!

I veckan komemr det komma ett mail från mig och Linda där vi berättar allt som Piteå Studentkår  hittills har gjort  under terminen. Vi hoppas att det ska bli ett tydligt sätt att visa hur mycket det faktiskt händer.

Just det ja, idag fick vi besök på vår besökstid från en student som inte var nöjd med sin studiesituation. Mer besök vill vi ha! Måndagar och torsdagar två till tre, tisdagar och onsdagar lunch. Ta chansen och kom och prata med oss!

Nu har jag jobbat tre timmar idag, nu får det faktiskt räcka. Mörkt är det också fast klockan bara är tre. Amanda från Dalsland är inte så förtjust i Piteå i november, det ska villigt erkännas.

/Amanda

Måndag morgon

Och vintern kramar om Piteå med sina vita handskar (visserligen lite tunna än så länge). Ett par spännande saker finns att se fram emot den här veckan, t.ex så ska jag på fredag träffa prefekten på instutionen för pedagogik och lärande och snacka LUA/AUO. Det innebär att jag kommer gå runt i dag och imorgon i de två AUO-klasserna på skolan och ta upp lite önskemål om vad som ska framföras, bl.a hur kommunikationen ska förbättras. Dessutom ska jag ta reda på när programråden är så vi kan skicka våra taggade representanter på dessa.

Dessutom är det dags att boka Luciatåg. Just nu har vi tre företag som vill ha kl.07:00, vi får väl se huruvida det blir slagsmål eller inte... Men jag kan inte klandra dem. Jag menar, hur underbart är det inte att börja dagen med ett skönsjungande Luciatåg?

Till helgen är det dags för Luleå tekniska universitets akademiska högtid. Det innebär att det på fredag är föreläsningar med hedersdoktorer och att det på lördag är doktorspromotion. jag och Amanda ska på något mystiskt sätt lyckas gå in med Piteå Studentkårs fana samtidigt som vi ska stå och förbereda oss med kammarkören för att gå in och sjunga. I kammarkörsklänningarna. Ni som sett kammarkörsklänningarna vet kanske att de är fina i sitt sammanhang men inte lika käcka tagna ur detsamma. Jaja, vi är ju inte bara Kårordföranden båda två, vi är också vänner och dessutom utgör vi 2/3 av Alt II-stämman i Kammarkören. Så vi borde ju kunna lösa det här med att vara på två ställen samtidigt..hrm. Men banketten på kvällen ska vi iallafall vara på samtidigt! (Förresten Amanda, det är inte frack utan mörk kostym så Monica berättade att då kan vi ha korta klänningar.)

Inbjudan till hedersdoktorsföreläsningarna på fredag 9/11:

Hjärtligt välkommen att lyssna på Luleå tekniska universitets nya hedersdoktorer: Börje Justrell, Lars-Eric Aaro, Albert Ruehli och Erling Nilsson.

Dom föreläser i samband med årets akademiska högtid fredag den

9 november kl 09.00, 09.45, 10.30 och 11.15 i Kårhuset Academica, sal C305, Campus Luleå.


Alla studenter är välkomna!


Felanmälningsmånaden har börjat! Minsta lilla sida som inte går att skriva ut ska härmed felanmälas! Detta för att de som "sköter" dtta med utskrifterna från Luleå ska se att vi visst har lite problem här som måste åtgärdas. Därför sitter det nu lappar vid varenda dator på skolan som informerar om hur man felanmäler.

Inget utskriftsproblem är för litet och obetydligt för att felanmälas!







Avslutar med lite bilder på vinterlandskapet.

image9
Så här ser det ut från kontoret där vi sitter och jobbar! Inte illa alls. Ganska fint faktiskt.

image11
...och så här fascinerad var jag av vintern när jag tog mig till kåren imorse. Man kan inte alltid se intelligent ut men det finns där innanför.

RSS 2.0