Jobba jobba jo-obba...

Jag är en dålig ordförande. Linda producerar bloggar på löpande band, far till Lule och har diverse möten hit och dit. Jag är fortfarande hemma i Dalsland och avnjuter just nu den fantastiska sjöutsikten från mitt fönster tillsammans med dagens första tekopp.

Nåja. Jag har faktiskt jobbat. Blev lite småstressad häromdagen när jag upptäckte att min mail inte fungerade och att alla de där viktiga mailen jag skickat kommit bort i cyberspace. Det blev ett antal sms och telefonsamtal med styrelsens informations-Jon ( informationshjon, hehe) vilket slutade med att vi satt vid varsin dator med telefonerna i högsta hugg och försökte skicka mail från alla mailkonton vi någonsin ägt. Det löste sig till slut och Jon fick sin information att göra flashiga och informativa affischer på. Han avslutade telefonsamtalet med att säga att jag skulle vila upp mig och koppla bort jobbet. Pah, jag har väl knapt gjort annat den här veckan.

Genusföreläsningsarbetet flyter också på. Antagligen 14 november på kåren.Häpp.

Nästa vecka blir intressant. Det är meningen att jag ska kombinera tre föreläsningar i Musik C med det vanliga kårarbetet med två dagar universitetsstyrelse i Lule med massor av övning inför piano- och orgeltentorna med att vara borta hela nästa helg.  (det där var en sjukt dålig mening) När jag ser det i skrift tror jag inte att det går att genomföra. Planering och prioritering är en dygd. Dessutom vet jag ingenting om universitetsstyrelsens arbete, men det löser sig. Le och var glad.

Dags för ytterligare en tekopp och lite plugg.

/Amanda

Kårstyrelsemötesdag

Det är höst. Regnet smattrade mot rutan när jag vaknade imorse, men frukosten och framför allt kaffet som intas under kårstyrelsemötet lockade starkt trots att kl. var kvart i åtta på morgonen och jag hade duntäcket långt uppdraget över öronen. 45 minuter senare satt jag på plats.

Känns så himla bra med styrelsen, alla har sina kvalitéer och ligger på aktivt med olika ärenden för att alla vi studenter vid Instutionen för musik och medier ska få det bättre och få mer inflytande. Dessutom har vi ju självaste huvudansvarige SMASK-generalen själv i styrelsen, Patrik Eriksson, och det är ju inte dåligt direkt! :)

Saknar Amanda måste jag säga, hon brukar fräscha upp min vardag så snart får hon minsann komma tillbaka. Omedelbums förresten.


VIKTIGT!!! Något som förresten omedelbums kan påpekas angående utskrifter och sådant som inte fungerar på skolan är vikten av att felanmäla. Så felanmäl, felanmäl, felanmäl. Då märks det att något inte riktigt är som det ska vara.

Höstfärger och arbete

25:e idag. Det betyder både lön och CSN. Najs.

Lönen känner jag mig värd, utan tvekan. CSN också. Nu gäller det bara att vi studenter som betalar kåravgift varje termin och därigenom även min och Amandas lön ser till att pengarna används till det vi vill! Vad nu det kan vara?

Så vilka saker ni än tycker vi ska ordna på våran arbetstid, hjälpa er med, ta tag i, förändra osv osv; nämn dem!

Först då kan vi helt och hållet säga att vi gör möda för lönen!

I överigt är det en otroligt vacker höstdag, utanför fönstret och här sitter jag vid datorn med kaffet bredvid. Höstlandskap utanför fönstret till vänster och Justin på väggen till höger. Datorn där någonstans i mitten. Dagordningen till kårstyrelsemötet är skriven och utskickad till samtliga styrelsemedlemmar så jag borde gå iväg och öva nu.

Just i den här stunden är jag lugn i själen och livet är som det ska vara.

image1
Höst på ängen bakom kårhuset. min utsikt idag.

image4
Monica arbetar flitit inne på kansliet. Vilken räddare som svarar på alla mina frågor om ditten och datten! :)

image5
Nej, varken lampan eller vattenglaset spelar roll här. Bara Justin-affischen som jag slängde upp förra veckan. Utsikt från skrivbordet. Bara det är värt ett besök, inte sant? ;)

Stor dag!

Vi har haft lunchmöte idag med kårstyrelsen och bestämt SMASK-generaler för 2008! Helt fantastiskt! SÅ för en stor hög människor kommer SMASK-året börja inom kort, nu är det upp till de tre generalerna att dra ihop en kommité så är cirkusen igång.

Efter helgens möte har arbetstimmarna skjutit i höjden, i lördags skrev jag i 16,5 timmars arbete och det kändes helt sjukt faktiskt. Men det är intressanta saker som gör att jag känner mig mer och mer trygg i min ordförandepost. Det finns så mycket jag vill att vi ska åstadkomma i år! Först och främst att synas bland alla studenter och att få alla studenter att känna att de kan komma till kårstyrelsen med förslag, åsikter och tankar på vad vi borde göra för att kåravgiften ska kännas värdefull att betala.

Men HUR ska vi synas? Jodå, vi har lite förslag i styrelsen så snart dyker vi upp både här och där kan vi lova... :)
Kom gärna med förslag. Ska vi hälsa på er på något föreningsmöte, någon happening, vill ni bjuda oss på fika, middag, något kalas eller helt enkelt en Thailandsresa? Vi är öppna för förslag! ;)

Dessutom har vi ju våra fasta tider på kåren då ni är välkomna att titta in:

Måndag och torsdag 14-15
tisdag och onsdag 12-13

Så kom in till oss på kontoret i Kårhuset och fråga om vad som helst som rör just din studiesituation!

Må väl!
//Linda

Sena kvällar, tidiga morgnar

Nu är det mycket att sätta sig in i. Jag och Venla (kårstyrelsens sekreterare) är representanter på partistämman i Luleå hela helgen. Det innebär att vi sitter i möte hela dagarna tillsammans med representanter från några av de mindre och medelstora kårerna i Sverige. Det tar ett tag som ny att komma in i det hela, men jag känner att jag har haft nytta av mitt tidigare politiska engagemang som har inneburit kongresser mm. där jag finslipat mötestekniken. Hela veckan har varit fullspäckad med skola och kårarbete, så konstigt nog känns den här helgen som semester eftersom jag bara behöver koncentrera mig på att vara på ett och samma ställe. Att få tillfälle att prata och umgås med Venla är inte heller helt fel, det är inte så ofta vi hinner det nuförtiden med allt vi har för oss i veckorna...

Det roliga är att redan efter idag så känner jag mig mycket mer peppad för kårarbete, som att jag fått lite mer kött på benen (jag gillar inte heller uttrycket, men det är användbart) att ta itu med saker som är konkreta och värdefulla just nu och inte bara stora övergripande frågor som syns lite halvdimmigt om ett år utan att någon förstått att det är kåren som verkställt det hela.

Dessutom är det kul med så olika erfarenheter, några på partistämman är helt färska som jag medan andra name-droppar som bara den så man får hojta till för att förstå. Det är ingen som menar något illa, bara att vissa varit med så pass länge att de lätt kommer in i internare gargonger. Men stämningen är öppen så jag känner mig fri att ställa frågor om såväl stort som smått.

Ikväll var det slut vid 20-tiden och imorgon ska vi åka halv åtta från Ankars. Tur att hyrbilen är en Volvo s40 2,4 l från   -07 så jag kan motivera mig att kliva upp... Alla har vi våra knep ;P

Det är nog den jag är kärast i just nu. Och Justin.

//Linda Niska

130 mil från Pite

Jodå. Två timmars jobb om dagen för att få sin lön gäller även om man tillfälligt bytt ut Pite mot Dalsland. Så nu sitter jag här i pyjamas och utnyttjar min fars telefon och internet för att få in mina lönepengar.

Vi är som sagt två som skriver på den här bloggen och jag är Amanda. Har hunnit fylla 24 år och påbörjat mitt fjärde år som musikstudent. Spelar massa instrument men har pianot närmast mitt hjärta. Precis som Linda antydde i sin förra blogg är jag något av en elevrådsnörd som har suttit i dylika sammanhang sen jag var tolv och blev kommenderad av min lärare att bli klassrepresentant för att jag var snäll och skötsam. Sen dess har det rullat på med diverse styrelser, tre ordförandeskap och några år som utbildare i den nationella organisationen Sveriges Elevråd SVEA.  Man kan lungt säga att jag hittat mitt kall i ivet - musik och engagemang.

Medan Linda styr skeppet i Piteå befinner jag mig i föräldrahemmet i Dalsland och jobbar hemifrån. På dagens lista står att styra upp schema och info för ettornas fotografering på torsdag samt att jobba med den genusföreläsning som är planerad att bli på kåren i november. Mer info kommer, missa inte det!

Min förhoppning är att denna blogg ska bli ett lätthanterligt verktyg för att ge er studenter inblick i vad studentkåren arbetar med. Jag och Linda kommer att blogga om allt vi gör och allt som beslutas. Mycket nöje! Och naturligtvis är ni välkomna upp på kontoret eller ringa så fort det är något. Vi finns  till för er. Gud vilket politiskt korrekt uttalande...

När jag kommer tillbaka till Pite ska den där Justin Timberlake-planchen som Linda satt upp kompletteras med något som mer speglar mina intressen. Någon demokrati får det allt vara.

/Amanda Björnerås

Ja, välkomna hit!

Jag som inte någonsin suttit i en Studentkårstyrelse förr har just traskat in i den andra månaden av min 25% tjänst som kårordförande. Tur att Amanda har erfarenhet, hon är i många fall en stöttepelare. Vad gör jag då om dagarna? Försöker helt enkelt utnyttja mina 10 timmar i veckan på bästa sätt, maila, prata i telefon, ta reda på saker jag bör veta och uppdatera mig om saker som beslut och förslag regeringen har angående oss studenter.

För det är ju ändå det jag är, först och främst. Student. Tredje året sådan, på musiklärarprogrammet. Tydligen är jag afrosångerska. Något jag tycker är roligt med vår 7-mannastyrelse är att vi kommer från helt olika håll, dvs från media såväl som musikprogram. Därför hoppas vi i år att alla studenter ska ges en möjlighet att känna sig representerade i de beslut vi tar.

SÅ formellt var det inte tänkt att bli kanske, meningen är väl att ni som läsare ska få en lite mer personlig insyn i hur det är att komma helt ny in i en tjänst som den här. Och förhoppningsvis kommer det bli lite gästspel från andra styrelseledamöter här också! :)

Bilder kommer vi lägga upp också, och länkar som är nödvändiga. Väderrapporter kommer bara när vädret här är bättre än i resten av Sverige, för då gottar vi oss som bäst... Information om arbetsmiljöförebyggande arbete, t.ex att jag igår (för egna pengar, INTE kåravgifterna alltså...) traskade ner på Gallerix och köpte en Justin Timberlake-poster i A2-format som nu pryder väggen snett till höger från datorskärmen på kontoret sett. Mycket viktigt. Ännu ett skäl att komma upp och hälsa på oss när vi sitter här på kontoret! Ni är välkomna med frågor om allt möjligt som rör er som studenter; frågor, klagomål, uppmuntran, önskemål om saker att ta upp på styrelsemötet osv.

Till sist har jag bara ett önskemål från er läsare: försök hålla ögonen öppna efter vem som skrivit det ni läser, annars kan det uppstå förvirring eftersom vi är två som bloggar här... ;)

Må gott!
//Linda Niska

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0